keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pesisinkö hiukset palasaippualla?
Pesisinkö hiukset palasaippualla? Ihan tuttu juttu jo? Vai etkö ole vielä kokeillut? Nyt kannattaa, siihen on monia hyviä syitä. Palasaippuan käyttö on ekologista. Se on valinta sinulle joka arvostat itseäsi ja ympäristöäsi. Se on pieni pala arjen luksusta.


Minttumaan minttusaippua


Jos siirryt tavallisista kaupan shampoista palasaippuaan, kannattaa huomioida muutama asia. 

1.Todennäköisesti hiuksissasi on paljon jäänteitä kaikenmoisista ainesosista joita tavallisesta shampoosta on sinne jäänyt. Siksi ensimmäisten palasaippuapesujen jälkeen hiukset saaattavat tuntua hieman tahmaisilta. Mutta älä huoli, se on todellakin ohimenevää. Kun hiuksesi saavat puhdistua ylimääräisistä aineista, tahmaisuus häviää. Sen jälkeen hiuksesi ovat pesun jälkeen puhtaat ja pehmeät, ja voivat entistä paremmin.

2.Alussa kannattaa palasaippualla vaahdottaa kaksi kertaa. Myöhemmin voit siirtyä yhteen kertaan.
 
3. Alussa mahdollisesti ilmenevään tahmaisuusongelmaan auttaa hapahuuhtelu. Hapanhuuhtelun valmistat sekoittamalla 1-2 rkl omenaviinietikkaa/valkoviinietikkaa 0,5 litraan vettä. Hiustenpesun jälkeen huuhtele tällä seoksella hiuksesi. Sen jälkeen voit nopeasti tehdä vesihuuhtelun, mutta se ei ole välttämätöntä. Etikan haju haihtuu kun hiukset kuivuvat. Huuhtelun happamuus sulkee pesussa auenneet hiussuomut, ja tekee hiukset kiiltäviksi. Se aukaisee myös takkuja. Jos etikan haju on liian epämiellyttävää, kokeile tehdä huuhtelu sekoittamalla 1 tl sitruunahappoa 0,5 litraan vettä. Tämä seos ei haise, mutta ei ole aivan yhtä hellävarainen hiuksille kuin etikka. Voit kuitenkin huoletta käyttää tätäkin.


4.Monet palasaippuaan siirtyneistä huomaavat pian, etteivät enää tarvitse hoitoainetta hiuksiinsa. Hapanhuuhtelun voi tehdä silloin tällöin, ja yksi hyvä vinkki, jonka jo ihanat mummomme tiesivät kertoa, on hiusten huuhtelu viileällä/kylmällä vedellä pesun jälkeen. Se toimii!

5.Jos hiusten latvat kuitenkin tuntuvat ajoittain tarvitsevan tuhdimpaa hoitoainetta, levitä pieni määrä kookosöljyä(eri asia kuin ruokakaupan kova kookosrasva) hiusten latvoihin ennen pesua. (Tämän hoitoaineen kanssa voi mennä saunaankin.) Pese hiukset normaalisti.

6.Palasaippua vaahtoaa helpommin jos käytät lämmintä vettä, kastelet hiustesi lisäksi myös saippuan ja hierot saippuaa suoraan hiuksiin.


7.Kokeilemalla löydät omille hiuksillesi sopivan palasaippuan. Minttumaan saippuoista hiustenpesuun käyvät minttusaippua, kamomillasaippua ja mustalammas-saippua. Jos satut hankkimaan palasaippuan joka ei sovikaan hiuksillesi, voit huoletta käyttää myös hiuksille tarkoitetun saippuan käsien ja vartalon pesuun.

Minttusaippua saa tuoksunsa eteerisestä öljystä ja ilman torjunta-aineita kasvatetusta karjalanmintusta. 


Karjalanminttua

Kamomillasaippua sisältää aitoa kamomillaa ja saa siitä miedon tuoksunsa. Tämä saippua käy erityisen hyvin herkälle iholle. Kamomillaa on myös perinteisesti käytetty hiustenhoitoon.


Minttumaan kamomillasaippua

Mustalammas-saippua sisältää oikeaa puhdasta suomalaista tervaa. Terva tuoksuu voimakkaasti, ja on ihanan perinteinen. Tervaa sisältävät tuotteet ovat tuoneet monelle avun mm.päänahan ongelmiin. Mustalammas-saippua on tehty 100% suomalaisesta eettisesti tuotetusta rasvasta. Todellinen lähituote! Tarkempi esittely mustalammas-saippuasta tässä linkissä.


Minttumaan Mustalammas-saippua


Lisää hyviä syitä vaihtaa palasaippuaan:


+Minttumaan käsintehdyt saippuat eivät sisällä ylimääräisiä ainesosia; säilöntäaineita, keinotekoisesti puhdistavia aineita, tai muita sellaisia aineita jotka elimistöösi joutuesaan voisivat aiheuttaa terveysriskejä itsellesi tai lapsillesi. Tiesitkö että iholle levitettävistä tuotteista aika iso osa imeytyy verenkiertoon?

+syntyy vähemmän pakkausjätettä
 ->käsintehdyt palasaippuat on yleensä pakattu kevyesti. Kun saippua on loppu, se ei jätä jälkeensä muovipulloja joita on vaikea kierrättää. Minttumaan saippuat esimerkiksi on pakattu ruskeaan paperiin, jonka voi polttaa tai kierrättää kartonkien joukossa. 

+syntyy vähemmän kuljetuspäästöjä
 ->Kaupan tavalliset shampoot sisältävät vettä enemmän kuin mitään muuta ainesosaa. Sen lisäksi että tämä valtaosaltaan vettä sisältävä aine on pitänyt pakata isompaan pakkaukseen kuin palasaippua(jossa on minimaalinen määrä vettä), nämä  pullot on pitänyt kuljettaa valmistajalta(jopa ulkomailta asti!) kauppaan tai siinä välissä tukkuun. Isot pakkaukset vievät luonnollisesti enemmän tilaa joten yhdellä kerralla kyytiin ei mahdu niin paljon. Tämä kaikki tuntuu melko turhalta.

+Ostamalla suomalaiselta pienyrittäjältä tuet suomalaista työtä. 

+Voit luottaa siihen että saippua on valmistettu eettisesti, inhimillisissä olosuhteissa, ilman lapsityövoimaa tai muuta riistoa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta komentista :)