keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Maalaishiiri kaupungissa, vai oliko se Käsityökorttelissa..

Elo-syyskuun vaihteessa tein erityisen reissun. Suomen Käsityöyrittäjät-ryhmä järjesti ihka ensimmäisen ihan oman myyntitapahtumansa, Käsityökorttelin Kampin Narinkkatorilla. Tapahtuma oli loistava, ja olen vähän harmissani etten ole aiemmin ehtinyt siitä kirjoittaa edes blogiin. Ihmisiä tuli paikalle paljon, ja kauppakin kävi. Paikkana Narinkkatori oli ehkä Suomen paras tällaiselle tapahtumalle. Sillä missä muualla ihmisiä kulkee ihan vain sattumaltakin ohi sellaisia määriä kuin tuolla? Tapasin myös muutamia ihmisiä jotka olin "tavannut" aikaisemmin vain netissä. Se oli mukavaa :) Oli myös hyvä mieli siitä, että saan olla osa niin valtavan hienoa ryhmää. 


Käsityökortteli-tapahtuma saanee jatkoa. Käsityöyrittäjien kuulumisia ja ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista voi nyt seurata uudella nettisivulla, www.kasityokortteli.fi
 
Myös ennen tapahtumaa perustettu Facebook-ryhmä jatkaa toimintaansa. Jos olet Facebookissa, käy tykkäämässä sivusta. Niin saat tiedon heti kun uusista tapahtumista aletaan tiedottaa.


Vaikka tapahtuma sujui hyvin, muut asiat eivät menneet ihan putkeen. Etukäteen vitsailin että maalaishiiri lähtee kaupunkiin, ja eipä paljon naurattanut ihan joka hetki siellä kaupungissa, niin oikeaan tuolla osuin. Mitä opin, sen kerron lopuksi. Nyt voin jo hyvällä mielellä käydä niille hekottelemassa, hyvässä turvassa maaseudulla :) Ei, en tule ikinä muuttamaan takaisin pääkaupunkiseudulle, vaikka olenkin sieltä kotoisin ja asunutkin siellä yli puolet elämästäni.

Alkukesällä hankin Minttumaan käyttöön myyntiteltan. Valkoisen 2x2m kokoisen. Tarkoitukseni on lisätä tapahtumamyyntiä, siis käydä useammissa tapahtumissa kuin aiemmin, ja nyt se ei jää ainakaan teltasta kiinni. Rakastan kyllä itse kesäsadetta, mutta saippuani eivät. Telttaa on nyt testattu kolmessa eri tapahtumassa, myös kovalla sateella ja olen ihan tyytyväinen hankintaani.


Kuva Käsityökorttelin-Fb-ryhmästä


Narinkkatori oli erinomaisella paikalla.

 
Minttumaan naapurikojuissa Polkkaponi ja Susannan työhuone

Minttukarhut

Lempeäkarhut, luomukaurasydämet ja aarrearkkku-kortit ihastuttivat erityisesti.

Minttumaan koju

Mitä opin? No muutamia seikkoja auton parkkeeraamisesta Helsingin ydinkeskustassa...

1. Aja juuri sinne parkkihalliin johon olet suunnitellutkin ajavasi. Niin ei tule sitten yllätyksiä illalla. Tee niin vaikka Mannerheimintielle päästyäsi ympärilläsi oleva automäärä olisikin huomattavasti suurempi kuin Hämeenkyrön keskustassa.
2. Kirjoita muistiin parkkiruudun numero. Tee niin vaikka se olisi aivan älyttömän helppo muistaa ihan itse keksimäsi muistisäännön avulla. 
3. Se älyttömän hieno itse keksitty muistisääntö ei auta yhtään mitään jos et käytä sitä, kun parkkiruudun numero on muutenkin niin helppo muistaa. Käytä sitä, ihan vaan siltä varalta että muuten muistaisitkin väärin.
4. Katso parkkeerauksen jälkeen mikä reitti vie torilta takaisin parkkihallin siihen osaan jossa autosi on. Parkkihallissa lenkkeilykin on ihan kivaa mutta ei järin fiksua silloin, jos myyntikojusi tuotteineen on yhä purkamatta torilla ja tapahtuma on jo päättynyt.
5. Maksa parkkilipuke silloin kun se on tarkoitus maksaa. Ettei vaan käy niin että unohdat asian ja muistat vasta ulosajoluiskalla puomin edessä.
6. Ota selvää millaisella setelillä parkihallissa voi maksaa. Tee se jo ennen kuin autosi odottaa tyhjäkäynnillä ulosajopaikan luona. Ja niin, Forumin parkkihallissa ei voi maksaa jos ainoa mukaan nappaamasi seteli on 50 €, eikä sinne käy myöskään kumpikaan omistamasi visakortti.
7. Liian monta kertaa paniikissa maksuautomaattiin syötetty parkkilipuke mitätöityy ja jos näin käy, joudut soittamaan henkilökunnalle. Pidä kännykkä mukana ja ladattuna.
8. Katso etukäteen myös reitti takaisin parkkihallista. Huomioi yksisuuntaiset ajoreitit. Simonkadulta ei voi kääntyä suoraan takaisin Narinkkatorille päin.
9. Ota mukaasi autoon vähintään yksi silmäpari lisää. Toivo että niiden kantaja on edes hieman kaupunkilaisempi kuin sinä, senkin hajapää maalaishiiri!
10. Saat pitkähköjä katseita perääsi jos kurvaat ilman ennakkovaroitusta pois ajokaistalta ja melkein kiiltävän audin kylkeen ja jatkat siitä muinamiehinä pois niinkuin olisit aina ennenkin huviksesi ajellut Helsingin keskustassa.
11. Kun kädet täristen ja lähes hysteerisesti nauraen ja ulvoen saavut takaisin teltallesi, älä ylläty että olet jälleen kerran viimeinen myyjä jonka teltta on yhä pystyssä ja täynnä tavaraa muuten lähes tyhjällä torilla. Muut ovat katsos lähteneet kotiin silloin kun tapahtuma päättyi.
12. Kun olet kiittänyt , lahjonut, pahoitellyt ja hyvitellyt telttaasi vahtimaan jäänyttä henkilöä joka toimintasi vuoksi lapsineen myöhästyi junasta, ota rauhallisesti. Pahin on jo ohi.
13. Narinkkatori alkaa nopeasti täyttyä levottomasta tunnelmasta ja hengailevasta nuorisosta sen jälkeen kun kauppojen sulkemisaika on mennyt. Heitä valvova poliisi saa ihan hyvät iltanaurut seuratessaan keskellä toria hääräävää maalaista joka yrittää hikeä pyyhkien köyttää myyntitelttaansa auton kattotelineelle. Hymyile leveästi.
14. Kun olet yöpymispaikassasi, huokaise ja ole erittäin kiitollinen. Hengissä. Helsingistä.
15. Ennen seuraavaa myyntitapahtumaa kaupungissa, hanki itsellesi autonkuljettaja. 

7 kommenttia:

 1. Voi kurjuus noita kokemuksia Helsingissä auton kanssa. Mä oon aina noudattanut tuota kohtaa 15, jos on ollut pakko keskustaan mennä autolla, niin olen säästynyt kommelluksilta. Ja jos ei ole ollut pakko mennä autolla, niin olen mieluummin mennyt junalla, mutta asunkin tosin hieman lähempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minäkin ensi kerralla :) No, voi kyllä olla että se on vähän hankala järjestää, mutta ehkä ei tarvitse kokeilla ihan kaikkia näitä uudelleen vaikka olisin silloinkin oma kuskini.

   Poista
 2. Kiva lukea kokemuksia tapahtumasta! Harmi parkkihallikämmäilyä, mutta onneksi jälkeenpäin naurattaa ja opuiksihan nuokin on :) Kivan näköinen teltta sulla oli!

  VastaaPoista
 3. olipahan kokemus :D t.kanssamatkaaja

  VastaaPoista
 4. Aivan loistavaa, maalaishiiri! <3

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta komentista :)