lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hemmottelua helposti :)

Minttumaan kotikutsuilla tai muissa samankaltaisissa tuote-esittelytilaisuuksissa mukana olleet ovat saaneet kokeilla käsilleen ihanaa hoitavaa suolakuorintaa. Yksinkertaisista aineista ja aika helposti syntyy tämä ylellinen aine, josta joutuu valmiina ostettaessa kuitenkin maksamaan aika ison hinnan. Tällä määrällä hoitaa kädet mukavasti sinun itsesi lisäksi muutama ystäväkin. Tyttöjen saunailtaan ripaus hemmottelua, mikäs sen mukavampaa!


Ja jos kuitenkin toivotte mieluummin valmiiksi tehtyä, Minttumaan kotikutsut voi hyvin yhdistää vaikkapa siihen tyttöjen iltaan :) Silloin tämäkin hoito on valmiina tarjolla jokaiselle iltaan osallistuvalle.

Tässä resepti, olkaa hyvät! 
Huom! Minttumaa ei ota vastuuta reseptin käytöstä mahdollisesti aiheutuneesta allergisesta reaktiosta tai muusta haitasta, käytät sitä omalla vastuullasi. Voin kuitenkin vakuuttaa, etten ole kuullut tähän mennessä kenellekään tuleen tästä muuta haittaa kuin lopuksi mainittu pieni kirvely rikkinäisellä iholla. Sen sijaan ihastuneita huudahduksia, tyytyväisiä myhäilyjä ja silkinpehmeitä käsiä, niihin olen tämän kanssa törmännyt useinkin.


Minttuinen hoitava suolakuorinta

50 g oliiviöljyä
30 g Minttumaan käsintehtyä minttusaippuaa
noin 75 g hienoa merisuolaa
muutama tippa (100% eteeristä) piparminttuöljyä

Mittaa öljy ja raastettu saippua pieneen kattilaan. Kuumenna pienellä lämmöllä, samalla vispilällä sekoittaen, kunnes saippuaraaste on liuennut öljyn sekaan. Nosta kattila levyltä ja lisää suola. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa ja sekoita joukkoon muutama tippa eteeristä piparminttuöljyä. Kokeile ensin vaikka 5 tipalla, sekoita ja tuoksuttele. Jos tuoksu on liian mieto, lisää minttuöljyä. Jäähdytys ennen minttuöljyn lisäämistä on tärkeää, sillä eteerinen öljy haihtuu, jos seoksen lämpötila on 70 astetta tai kuumempi. Nyt kuorinta-aine on valmista käytettäväksi. Sitä ei tarvitse käyttää heti. Laita aine tiiviskantiseen rasiaan(esim. pakasterasia) huoneenlämpöön odottamaan käyttöä. Aine säilyy jopa viikkoja kunhan sen sekaan ei pääse vettä.

Näin käytät ainetta:
Kastele kädet lämpimällä vedellä. Ota kukkurallinen teelusikallinen kuorinta-ainetta käsiisi. Hiero ainetta käsiisi niin kauan kuin haluat. Voit myös lopuksi antaa aineen vain olla käsissäsi, hoitamassa ihoa. Pieni kihelmöivä tunne iholla kuuluu asiaan, kuorinta-aine elvyttä verenkiertoa käsissäsi. Lopuksi huuhtele kädet haalealla vedellä ja taputtele iho hellästi kuivaksi pyyhkeellä. Älä hankaa, ettei öljy heti lähtisi ihon pinnasta. Voit myös antaa käsien ihon kuivua itsekseen. Jos käsiesi ihossa on haavoja, kuorinta-aine saattaa kirvellä hiukan mutta se ei ole vaarallista. Saman kuorinta-aineen voi tehdä myös korvaamalla suolan hienollasokerilla, silloin se ei kirvele mutta ei myöskään ole yhtä hoitava.

Suolakuorintaa kannattaa kokeilla myös jaloille, 
ja miksei koko vartalollekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta komentista :)