lauantai 6. joulukuuta 2014

Makea vinkki herkkusuille


Hiippailen villasukissa kotonani ja on ihanan hiljaista. Muut nukkuvat. Nyt on oma hetkeni, istahtaa ja olla vaan. Näitä hetkiä todella tarvitaan kaiken hälinän ja kiireen keskellä. Ennen kuin käperryn sohvan nurkkaan mummon tekemän torkkupeiton ja hyvän kirjan kanssa, teen kierroksen keittiön kautta. Mikä on tähän hetkeen sopiva nopeasti valmistuva herkku? Koska nyt ei tarvitse ajatella mistä perheen pikkuväki tykkää, teen ihan mitä haluan :)



30g voita
30g vaaleaa tai tummaa siirappia
30g sokeria tai fariinisokeria tai ruokosokeria
15g vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria

2 dl jäisiä karpaloita - Kokeile myös puolukoita tai muita happamia marjoja

Mittaa muut aineet paitsi marjat pieneen kulhoon ja kuumenna mikrossa täydellä teholla kunnes pystyt sekoittamaan ainekset lusikalla. Meidän vanhassa mikrossa tämä kestää 30 sekuntia. Kuumenna sitten lisää 30 sekuntia ja sekoita. Varo ylikuohumista mikrossa ja todella kuumaa seosta sen jälkeen. Sekoita nopeasti joukkoon marjat ja hiivi pian sinne sohvannurkkaan :)

Kuvan herkussa käytin valkoista sokeria ja vaaleaa siirappia. Tätä en ole kokeillut ennen, yleensä teen tummasta sokerista ja siirapista. Minun makuuni se tumma on parempaa, mutta eipä tätäkään ollut vaikeuksia syödä.

P.S. Eikö sitäpaitsi olekin niin, että 2 dl kotimaisia terveellisiä marjoja kumoaa tuon sokerimäärän. Tämähän on ilmiselvää terveysruokaa! Ainakin sen jälkeen kun lapset on jo nukkumassa..




Ja jos tykkäätte kääriytyä viltin sisään ja sohvannurkkaan mieluummin kahdestaan, tehkää niin. 
Y h d e s s ä   t  e i d ä n   o n  h y  v ä .



Kaikki tämän jouluviikonlopun postaukset näet klikkaamalla 
tuosta alta tunnistetta "jouluviikonloppu 2014"

1 kommentti:

  1. Meillä kun pitää ajatella myös jälkikasvun mieltymyksiä (teinit valvovat yhtä myöhään kuin vanhempansa), niin teen vastaavaa herkkua omenoista. Tosin laitan siihen myös kaurahiutaleita. Hyvää vaniljasoosin kanssa :)

    VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta komentista :)