maanantai 9. huhtikuuta 2012

Mistä kasvoi Minttumaa?

Ihan aluksi haluan kertoa miten kaikki sai alkunsa. Mistä kasvoi Minttumaa?

Minulla oli lapsena ystävä. Tämän ystävän seurassa uskalsin olla hippusen verran rohkeampi kuin yksin. Tämä ystävä oli juuri sellainen kuin sattui huvittamaan eikä antanut kenenkään sanella elämäänsä. Yhdessä teimme monenlaista, keksimme hulluja ideoita, jaoimme iloisia ja surullisia hetkiä. Lauloimme sateessa ja yövyimme majassa. Saimme päähänpistoja ja toteutimme ne. Ajattelimme suuria ja uskoimme unelmiimme. Vaikka tästä on aikaa jo yli kaksikymmentä vuotta, ja vaikka tapaamme enää hyvin harvoin, pidän häntä edelleen ystävänäni. Ja vaikka askeleemme kulkivat kovin eri suuntiin, uskon että meitä edelleen yhdistää eräs asia: me molemmat seuraamme sitä mitä sydän sanoo. Muuta tietä ei ole, ei ainakaan minun maailmassani.

Muutamia vuosia sitten tämä ystävä tuli kylään ja toi minulle lahjaksi käsintehdyn minttusaippuan. Ihastuin saippuaan valtavasti ja aloin etsiä tietoa aiheesta. Olin hämmästynyt, sillä en ollut tiennyt että saippuaa voi tehdä itse. Nyt tiesin ja halusin oppia itsekin. Ensimmäinen itse kehittelemäni saippuaresepti oli sekin minttusaippua. Sitä varten tein yrttihauduketta karjalanmintuista jota kasvaa kotimökkimme puutarhassa, ja joiden hoitoon ei käytetä mitään kemiallisia torjunta-aineita. Tuoksua ja raikkautta lisäsi eteerinen piparminttuöljy ja saippuaan käyttämäni rasvat olivat tuttuja syötäväksikin kelpaavia rasvoja. Jakelin valmista saippuaa lahjaksi tutuilleni ja moni sanoi, että minun pitäisi ruveta tekemään saippuaa myyntiin. Toki sama ajatus oli jo käynyt omassakin päässäni ja sillä tiellä olen. Minttusaippua tehdään edelleen samalla reseptillä ja se on kaikkein myydyin Minttumaan saippuoista.

Saippuat saivat pian rinnalleen muitakin tuotteita. Tuotteissani on alusta asti ollut takana tärkeä ajatus. Tuotetta pitää voida käyttää johonkin tai sillä pitää olla jotain sanottavaa. Sanottava voi olla kierrätysmateriaalin viesti kestävästä elämäntavasta tai tuotteeseen sisältyvä teksi. Se voi olla pieni kannanotto niiden asioiden puolesta jotka tunnen tärkeiksi sydämessäni tai se voi olla se, että tuotteeni kautta joku saa päiväänsä ilonpilkahduksen.

Näin sai alkunsa Minttumaa ja näistä samoista asioista se edelleen kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta komentista :)