Mistä kasvoi Minttumaa? - yrityksen tarina


Mistä kasvoi Minttumaa?


 


Minttumaa sai alkunsa käsintehdystä palasaippuasta, jonka sain tuliaisiksi lapsuuden ystävältäni. Käsintehty saippua! Ihastuin, ja yllätyin, sillä en tiennyt että saippuaa voi tehdä itse. Mutta pian tein niin. Ensimmäinen saippua oli minttusaippua, johon haudutin mukaan karjalanminttua oman kotimökin puutarhasta.Minttusaippua


 Saippuan tekeminen myyntiin asti vaatii Suomessa monta mutkaa, mutta tänään tuo sama minttusaippua, josta kaikki alkoi, on edelleen kaikkein myydyin Minttumaan saippuoista. Minttusaippua sai myöhemmin rinnalleen rönsyilevän ja moneen suuntaan kasvavan tuotejoukon.


Koruillakin voi olla viesti.

Tuotteissani on alusta asti ollut takana tärkeä ajatus. Tuotetta pitää voida käyttää johonkin, tai sillä pitää olla jotain sanottavaa. Sanottava voi olla kierrätysmateriaalin viesti kestävästä elämäntavasta tai tuotteeseen sisältyvä teksi. Se voi olla pieni kannanotto niiden asioiden puolesta jotka tunnen tärkeiksi sydämessäni, tai se, että tuotteeni kautta joku saa päiväänsä ilonpilkahduksen tai toivonkipinän. 
 
Vaikka yritys sai alkunsa näin, rakkaus käsillä tekemiseen, luomisen palo ja ehtymätön ideavarasto, ne ovat värittäneet elämääni aina. Muistan kun mummoni opetti minulle virkkausta, kärsivällisesti, siitä huolimatta että kadotin jokaisen häneltä lainaksi saamani virkkuukoukun. Oppia olen saanut koulustakin, mutta koulutuksen varassa ei Minttumaata olisi tullut. Tapani oppia on erilainen, tapani katsoa maailmaa toisenlainen. Jos en voi tehdä omalla tavallani, on aika valita toinen tie. 


Myynnissä oleva tuotevalikoima löytyy verkkokaupasta.

 
Virkkuukoukut ja muut tarvikkeet, ne ovat yhä jatkuvasti hukassa. Mutta etsiessäni niitä löydän useimmiten jotain, mitä en edes etsinyt. Mutta ei se mitään, niin on syntynyt valtaosa Minttumaan tuotteista. Tuntuu mukavalta voida kertoa, että osan tuotteista saan vieläkin tehdä mummon virkkuukoukuilla(niillä muutamilla joita hukka ei ehtinyt syödä). 


Koru metsänneidolle, hiljaisten polkujen kulkijalle.

Tavanomaista yrittäjää minusta ei koskaan tule, sillä olen enemmän taiteilijasielu kuin rahantekijä. 
Taiteilijan omakuva löytyy tästä linkistä. 


Aarteet jotka kannoin sydämeni alla

Tänä päivänä Minttumaa on pieni hämeenkyröläinen yritys, joka valmistaa käsintehtyä saippuaa, tuotteita kierrätysmateriaaleista ja tuotteita, joilla on jotain sanottavaa. Käsintehty saippua on valinta hyvinvoivan ihon ja pienien arjen ylellisyyksien puolesta. Kierrätysmateriaalit ovat kannanotto kestävän kehityksen puolesta. Ja tuotteet, joilla on jotain sanottavaa, ne puhukoon itse puolestaan :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta komentista :)